top of page
Søk
  • Forfatterens bildeKari Mette

Kunstnerisk visjon

Velkommen til min blogg som handler om maleriene jeg maler.


Hvorfor maler jeg? Den viktigste grunnen er at jeg liker å male. Jeg synes det er spennende å male. Å uttrykke meg gjennom kunsten får meg til å føle meg glad, levende, skapende og i kontakt med det sjelelige.


Jeg maler også fordi det er noe jeg ønsker å formidle.

Hva er min kunstneriske visjon? Jeg er opptatt av det sjelelige, håp, naturen og menneskenes indre liv. Jeg er opptatt av det å se både oss selv og andre. Frigjøring fra indre stengsler, vonde opplevelser og traumer. Mot til å være mer av oss selv og å leve våre liv mer fra hjertet. Kjærlighetens transformative kraft.

Oljemaleri Kari Mette B. Tilley, 'Reisen fortsetter'

Min visjon med min kunst er å berøre og å gi et streif av håp, kjærlighet og forståelse. Det er alltid en vei videre, selv om livet kan føles vondt og håpløst. Det første kunstverket jeg så som virkelig berørte meg var på et museum i New York for mange år siden. Maleriet var i et stort format og det var svært vakkert malt. Motivet var en mørk og dyster hule, og langt borte i horisonten var det et streif av lys. Maleriet traff meg rett i magen, og jeg husker jeg sa til min eksmann at akkurat slik føles det noen ganger å være meg. Vi snakket ikke mer om det, men maleriet var med meg i bevisstheten i alle år siden. Tenk om jeg selv kunne male malerier som kunne inspirere og gi håp? Kanskje er dette noe av årsaken til at flere av mine malerier handler om håp, menneskenes indre liv og nye muligheter. Jeg synes det er spennende å kombinere det kunstfaglige med det intuitive. Noen ganger ber jeg om å få kanalisert et maleri. Ofte blir jeg vist bilder, farger og følelser, og maler deretter etter beste evne det jeg blir vist. Andre ganger beveger hånden og penselen tidvis nærmest seg selv og jeg er i en tilstand av kreativ og intuitiv flyt. Det er spennende å se hva som måtte dukke opp på et lerret, slik det også er spennende å se og erfare hva som skjer i livet vi lever hver eneste dag. Vi er alle magikere i eget liv selv om det noen ganger, eller kanskje veldig ofte, føles som det motsatte.

Siste innlegg

Se alle

Håp

Comments


bottom of page