top of page
Søk
  • Forfatterens bildeKari Mette

Fugl Føniks

Reise seg etter utfordringer


Velkommen til min maleriblogg. Dette innlegget handler om Fugl Føniks som er et av mine favorittmotiver.


Jeg liker å male Fugl Føniks. For meg handler Fugl Føniks om å reise seg etter utfordringer, om håp, mot, indre kraft, frihet og om å komme nærmere lyset i oss selv. Fugl Føniks var tradisjonelt et symbol på gjenfødsel, oppstandelse, håp og liv etter døden. Føniks er ofte illustrert som en stor rød eller gul fugl med brennende fjær som stiger opp fra asken for å bli den en er ment for å bli.

Første gangen jeg fikk en bestilling på et maleri med Fugl Føniks var for ti år siden. Jeg oppdaget da at jeg liker å male store fugler med flotte fjær. Fugler med kraft, energi, skjønnhet og stolthet.

I 2022 fikk jeg en bestilling på et Fugl Føniks maleri som skulle ligne et maleri jeg malte i 2020 og som de hadde sett på nettsiden min.

Noen ganger når jeg maler på bestilling (ikke ved readingmaleri som er en kombinasjon av reading og maleri) maler jeg to bilder. Når jeg er ferdig velger de som har bestilt maleriet hvilket de vil ha, og jeg beholder det andre.


Kari Mette B. Tilley, 'Fugl Føniks', oljemaleri, 2022

Begge Fugl Føniks maleriene jeg malte i forbindelse med bestillingen i 2022 har gyllen, varm farge på fuglen, og lyseblå himmel kombinert med mørke skyer. De er derfor litt ulike den tradisjonelle Fugl Føniks, men samtidig litt like.

Kunden valgte det maleriet de likte best, og sendte meg dagen etter bilder av maleriet fra huset der de bor. Jeg synes det er veldig koselig å se foto av malerier jeg har malt i sine nye hjem. Tusen takk til dere som sender meg slike bilder. Det gir meg inspirasjon til å male mer.


Bilder av maleriet hjemme hos sine nye eiere:
Jeg føler vi lever i en tid der vi mer enn noensinne trenger påminnelser om håp, mot, indre kraft, frihet og om å komme nærmere lyset i oss selv.

Fugl Føniks inspirerer meg til å reise meg fra mitt livs utfordringer. Energien i Fugl Føniks gir meg håp og mot, og jeg håper maleriene mine kan gi noe av det samme til andre.

Siste innlegg

Se alle

Håp

Comments


bottom of page